tisdag 17 februari 2009

Söndag 8 mars

10.00-12.00 "FN och kvinnorna" [kulturhuset]
FN:s kvinnokonvention - Britt Öhman, S-kvinnor. Arr: UNIFEMFN:s resolution 1325 om kvinnor, fred och säkerhet - möjligheter och utmaningar - Erika Svedberg, lektor i genusvetenskap. Arr: VänsterpartietDiskussion
13.00 Frigörande dans med Wäxa
[kulturhuset]
Frigörande dans passar de flesta människor och är utmärkt för dig som känner dig stressad och trött. Passet innehåller både andningsövningar, rörelse och avslappning. Instruktör Linda Jonsson hjälper dig att hitta tillbaka till din egen rörelse och rytm. Det är på dina villkor, du utforskar din kropps spontana rörelser. Här finns ingen koreografi och inget rätt eller fel.
För mer info se
www.waxadans.se Arrangeras av: Kulturhuset
12.00 Självförsvar för tjejer [kulturhuset]
Lär dig sätta upp gränser genom ditt kroppsspråk, din röst och ditt sätt att vara på.Arrangeras av: Sensus
12.00-16.00 Världsbutiken visar filmer om Rättvis handel [kulturhuset]
14.00-16.00 "Varannan damernas - och sen då? Strategier för framtiden" [kulturhuset]

Välkommen till seminariet där vi diskuterar hur vi går vidare med "halva makten"! Medverkan av Ann Boman, Gunnel Karlsson, Alaa Idris, Agneta Blom, Ann Boman var huvudsekreterare i utredningen "Varannan damernas" om fler kvinnor i politiken och har arbetat med integrering av jämställdhet i myndigheter och organisationer. Gunnel Karlsson är lektor och studierektor i genusvetenskap vid Örebro universitet, och har belyst kvinnors politiska deltagande på många olika sätt i sin forskning. Alaa Idris har studerat bland annat statskunskap och genusvetenskap och är aktiv s-politiker. Agneta Blom, som är samtalsledare, är statsvetare och akademichef vid Örebro universitet och har bland annat forskat kring ledarskap ur könsperspektiv.Arrangeras av: S-kvinnor, SSU, S-studenter och ABF/Tankarnas Trädgård.
16.00 ”Vad är feminism”
Eduardo Grutzky/ALMAeuropa samtalar med Ireéne Von Waschenfeldt om "Vad är feminism?" inbjudna gäster i publiken. Moderator Britt Öhman, sittande i bl a Unifem riksstyrelse i Örebro. Arrangeras av: Sensus
17.00 Kvinnofest [Syrianska Kulturcentret]
Pris: 140 kr
Program
Eva Sundkvist oppositionsråd kd, Underhållning, God mat och trevlig samvaro
Bindande anmälan senast 3 mars till
019-670 26 05 kerstin.kallin@svenskakyrkan.se
019-670 17 84 gunilla.sandlund@svenskakyrkan.se
019-10 66 65
caroline@orebrosyrianska.com
17.00-18.00 ”Fika för jämställdhet” [Örebro Rättighetscenter]
På internationella kvinnodagen, den 8e mars, anordnar vi på Örebro Rättighetscenter ”Fika för jämställdhet”. Tanken är att alla deltagare under informella former ska kunna utbyta kunskaper och erfarenheter rörande jämställdhet. Anmälan via e-mail till:
lars.thornberg@rattighetscenter.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar