måndag 9 februari 2009

Fredag 6 mars

Fredag 6 mars 16.00-18.00 Invigning [Våghustorget]
Invigning med Birgitta Lertséus, feminist som arbetat både professionellt och ideellt med genusfrågor KFUM Voxette – skön körsång!
Lollo Rönnberg
My Rådmark Som en stormvind går hon in på scen och ger allt. Hon ger performance med kraft och känsla. My Rådmark har skrivit dikter sedan 1995 och haft poesiperformance sedan 2004. Scener hon har spridit sina ord är konsthallen i Örebro, Open Jam, Göteborgs poesifestival, Urkultfestivalen, Zonpoesi i Örebro, Ljusstråk i Nora med mera. "Jag bara stod och gapade när jag såg dig live, helt fantastiskt" "Helt magiskt, varje ord är väl genomtänkt. Vilken talang"
www.myspace.com/myrmark


Fredag 6 mars 19:00 Anna Hanna och Johanna
Anna Hanna och Johanna är en pjäs baserad på en bok av Marianne Fredriksson. Anna, Hanna och Johanna är tre generationers kvinnor i samma familj, vilka vi får följa från slutet av 1800-talet fram till 1990-tal. Föreställningen är en samproduktion mellan Regionteater Väst och Riksteatern. Det är första gången pjäsen sätts upp i Sverige. Arrangeras av Örebro Teaterförening på Hjalmar Bergman Teatern.

Föreställningslängd: 2 h 30 min. inkl. pausBiljettpris 350kr, ungdom t.o.m. 26 år 175 kr, scenpassrabatt gäller.Biljetter köpes: Länsteaterns biljettkassa 019-689 89 89Örebrokompaniet 019-21 21 21 eller ticnet.se

18.30 Afrikansk dans med Blå Björk [kulturhuset]

Vi värmer upp våra kroppar, hittar de starka och livgivande rytmerna tillsammans med våra trummare. Den afrikanska dansen är mycket social. Rörelserna är jordnära och ursprungliga och det är lätt att hitta sin egen lust att röra sig till trummorna. Kraft och glädje! Sången hör också till. Vi skapar tillsammans stor plats för varje individs egen kreativitet!
Arrangeras av: Sensus
18.00-01.00 Deedwomaniad på Café Deed
18.00 ”Whats Happening” ett arrangemang med vernissage och konsert. [Café Deed]
Kvällen fortsätter med fokusering på kvinnors situation i olika delar av världen. I samarbete med lokala artister vill vi särskilt sätta fokus på kvinnans möjligheter att själva förändra sin situation och det samhälle de lever i. Poesi av Sanna Tolsheden och My Rådmark, punk med Pincushion och finstämd musik med Lollo Rönnberg.
19.30-22.00 Muffverkstad [Café Deed]
Kom och sy, klipp och klistra en muff och samtala om sexualitet.
Arrangeras av: RFSU Örebro och RFSL Örebro
19.30 Laleh [Club 700]
Från att mest ha varit Hon Den Där Duktiga Tjejen Från ”Jalla, Jalla”, seglade Laleh med rak kurs in i folkets hjärtan 2005. Med det mångfacetterade och oändligt hyllade debutalbum ”Laleh” blev hon Sveriges nya, sympatiska och vida omtyckta popprinsessa. Efter att tidlösa ”Live Tomorrow” blivit en tvättäkta dunderhit, började Laleh sälja ut sina turnéer och ta emot floder av priser och hyllningar – Grammis, P3-Guld, Rockbjörnen, you name it. Biljetter på ticnet.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar