måndag 9 februari 2009

Lördag 7 mars

Lördag 7 mars11.00- 12.00 "VAD ÄR JÄMSTÄLLD JOURNALISTIK?" [kulturhuset]
Åsa Kroon först berättar om sin forskning och sedan en efterföljande paneldiskussion kring "Medias ansvar för jämställdhet" med inbjudna från mediebranschen. Efterföljande debatt med Åsa Kroon-Lundell, medieforskare och jämställdhetsansvarig på Örebro universitet, Malin Dahlberg, Nerikes Allehanda, Ulrika Lindahl, Örebro ETC, och Jane Isaksson, Tvärsnytt. Arrangeras av Vänsterpartiet
11.00 ”Konst, kreativitet och andlighet” med
Irja Convalius [kulturhuset]
Vår väg till självförverkligande, helhet och meningsfullhetGenom att komma i kontakt med och uttrycka vårt inre flöde och våra känslor genom konsten tar vi inte bara ett steg mot självförvekligande, vi upplever även en helhet och meningsfullhet som kan sammanfattas som Andlighet.
11.00 Finnisage med samtal om konst, kvinnor och fotografi [S:t Nicolai kyrka]
Trinidad Carrillo samtalar tillsammans med inbjudna gäster. Fri-entré
Arrangör: Konstfrämjandet, Svenska kyrkan
12.00 Självförsvar för tjejer [kulturhuset]
Lär dig sätta upp gränser genom ditt kroppsspråk, din röst och ditt sätt att vara på.Arrangeras av: Sensus
12.00-16.00 Världsbutiken visar filmer om Rättvis handel [kulturhuset]
12.00-14.00 "Women rights and equality" [Våghustorget]

Socialdemokraterna finns på plats på Våghustorget i Örebro som ett led i europasossarnas EU-aktivitetsdag med tema "Women rights and equality".Arrangeras av: Socialdemokraterna i Örebro
13.00 Qigong [kulturhuset]
Prova på Qigong. Med Maria Backström, diplomerad Qigonginstruktör. Arrangeras av: Sensus
13.00 Maria Sveland [kulturhuset]
År 2007 debuterade hon skönlitterärt med boken Bitterfittan som är en uppgörelse med manssamhället och den dolda ordning som enligt Sveland föreskriver vad kvinnor respektive män ska ägna sig åt i relationer, även i de fall paren anser sig vara jämställda. Maria Sveland kommer att prata utifrån sin bok.Arrangeras av: Örebro Tjejjour
15.00 ”Röd Måne” med teatergruppen BEKKA. [Nya Teatern]
Röd Måne handlar om några ungdomar som står inför gymnasievalet. Den visar deras val och kval, hur olika familjer kan komma att reagera på deras beslut. Denna pjäs handlar också om att stå för den man är och stå för sitt val.
Kostnad: 40kr/ungdom 70kr/vuxen
Boka: 019–611 18 03 Arrangeras av: Karin Widell, teaterkonsulent på Länsbildningsförbundet
14.00-16.00 ”Korsdrag i feminismen” Moa Elf Carlén och Johanna Palmström [kulturhuset]
Ett samtal om feminismens tillstånd - om heteronorm, queer och aktivism. Hur ser aktivismen ut i allt från fritidsgård och tjejjour till fackförbund och politiska partier? Var kan feminister mötas?
Arrangeras av: S-kvinnor, SSU, S-studenter och ABF/Tankarnas Trädgård.
14.00-16.00 Stickcafe [kulturhuset]
Arrangeras av: Bilda och Stickföreningen Sticka-Té.
16.00 ”4 månader 3 veckor & 2 dagar” [Bio Roxy]
Rumänien 1987. Det kalla och marknadslösa samhället drar fram de mörkaste sidorna i dess invånare, och allt är till salu på svarta marknaden. I skuggan av Ceausescus och Securitates grymma styre lever studenterna Otilia och Gabita. Mitt i allt samhällsförfall råkar Gabita försätta sig i en besvärlig situation som inte ens pengar kan ta dem ur. Den starka och företagsamma Otilia gör allt hon kan för att hjälpa väninnan, och de tvingas utstå fruktansvärda kval för att nå sitt mål.Kassan öppnar 15.30. Entré avgift 50 kr/pers.Arrangör: Bio Roxy
16.00-18.00 Feminist i praktiken [kulturhuset]
Hur är man en bra feminist egentligen och vad innebär det att vara det i praktiken? Måste man vara på ett visst sätt eller går det bra att vara hur som helst? Att vara en feminist i ett manssamhälle som det vi lever i idag är inte lätt oavsett om du är kvinna eller man. De flesta feminister får ständigt försvara sina åsikter om kvinnor och mäns lika värde. SSU ger dig tips om hur du kan bemöta vissa argument och hur just du kan dra ditt strå till stacken för kvinnors rätt i världen. Arrangeras av: SSU
17.00 ”Flicka – mer än bara sex bokstäver” med teatergruppen Sista refrängen
[Kulturhuset, b-salen]
En berättelse om hur det är att växa upp idag och om vilka krav och svårigheter en ung tjej ställs inför. Pjäsen är baserad på gruppens egna upplevelser och skriven, regisserad och framförd av dem själva i samarbete med Nya Teatern.
18.00 ”Röd Måne” med teatergruppen BEKKA. [Nya Teatern]
Röd Måne handlar om några ungdomar som står inför gymnasievalet. Den visar deras val och kval, hur olika familjer kan komma att reagera på deras beslut. Denna pjäs handlar också om att stå för den man är och stå för sitt val. Kostnad: 40kr/ungdom 70kr/vuxen Boka: 019–611 18 03 Arrangeras av: Karin Widell, teaterkonsulent på Länsbildningsförbundet
18.00 FEST på Kulturhuset [kulturhuset] Fri entré!
18.00 Zinat Pirzadeh

Zinat Pirzadeh är en persisk-svensk komiker och föreläsare som har lämnat ett olyckligt tvångsäktenskap bakom sig och flytt till Sverige med sin då tvåårige son. Hon är den första kvinnliga komikern någonsin som vuxit upp i Iran. Följ med Zinat Pirzadeh på en svindlande magisk berg- och dalbanadär skratt och allvar, högt och lågt avlöser varandra.
Arrangeras av: Vänsterpartiet


19.00 ”Två Evor en Bergman och Furioso!” http://www.myspace.com/2evor
En skön och spännande timme med dikt och musik. Poeten Eva B. Magnusson läser och musikern Eva Erbenius kompletterar med ljudlandskap, sång och live-elektronik. OBS! Inga hörselskydd behövs. Akustisk nivå!
20.00 Mohlavyr ”Art is music, music is art”
http://www.myspace.com/mohlavyr
Hon kallar sig för Mohlavyr och skriver musik som hon målar.
Inspirerade toner från filmens, drömmarnas och verklighetens värld blandar färgen till hennes melodibaserade musik, och lekfulla, tänkvärda texter.
20.30 Hej Lola
http://www.myspace.com/hejlola
Fem tjejer som spelat ihop sedan hösten 2007, trallvänlig gladpop som har en vinst i en av deltävlingarna i Talangen i bagaget. Deras dröm är att kunna inspirera unga tjejer att börja syssla med musik.
21. 00 Elin Ruth Sigvardsson
http://www.elinsigvardsson.com/
lin Sigvardsson debuterade 2003 med albumet Saturday Light Naive som producerades av Lars Winnerbäck. Albumet hyllades av kritiker och ledde till en grammisnominering för bästa nykomling. Elin är högaktuell med tredje singeln Savior från senaste albumet A Fiction. Låten är en duett med Magnus Carlson från Weeping Willows.
22.00 Manifestation ”Ta natten tillbaka”.
Gå med oss genom stan för att ”Ta natten tillbaka”. Vi samlas på Kulturhuset och går sedan in mot stadskärnan.
23.00 FEMME på Thao - klubb
Klubb på Thao - den officiella efterfesten till Systerskap Örebro. Obs! 18-års åldersgräns.
Arrangeras av: Kiss Kiss Bang Bang Crew

1 kommentar:

  1. Hej!
    Kan du lägga till
    http://www.myspace.com/2evor som länk under 2evor en Bergman och Furioso.

    Vi har inte fått någon info. Det är Sensus som har bokat oss. Vi vill ha mer info!!

    Eva Erbenius 070 497 56 59

    SvaraRadera